Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Полският премиер: Опасността от руска военна намеса в Украйна расте с часове
Автор: Екип Ruse24.bg 15:38 / 06.08.2014Коментари (12)922
© БГНЕС
Опасността от пряка руска военна намеса в Украйна е нараснала през последните два дни, заяви полският премиер Доналд Туск, цитиран от Ройтерс.

"Имаме основания да подозираме - за което получаваме и информация през последните часове, че рискът от пряка интервенция (на руските военни в Украйна - б.ред.) със сигурност е по-висок, отколкото беше преди няколко дни", каза той на пресконференция във Варшава. Русия извършва военни учения край границата с Украйна, което поражда загриженост в редица западни столици.

Москва настоя и за спешно заседание на Съвета за сигурност на ООН заради хуманитарното положение в Украйна, отбелязва Ройтерс.

Русия е струпала около 20 хил. войници по източната граница на Украйна и те може да навлязат в страната под предлог хуманитарна и мироопазваща мисия, се казва в разпространено днес изявление на НАТО, цитирано от Ройтерс.

"Няма да гадаем какво си мисли Русия, но можем да видим какво прави тя в района и това предизвиква голямо безпокойство", каза говорителката на Алианса Оана Лунджеску.

"Ако се стигне до пряка намеса на руските сили в Украйна, това очевидно би създало качествено нова ситуация и, по мое мнение, никой няма добър, безспорен отговор как западната общност трябва да реагира на нея", отбеляза Туск. 

Той каза също, че санкциите, наложени от ЕС на Русия, ще струват скъпо на европейската икономика, но липсата на реакция спрямо руските действия в украинската криза би имала "най-катастрофални последствия".

Румъния е възприемана като потенциална цел за Русия, заяви румънският президент Траян Бъсеску, коментирайки изявления на британския премиер Дейвид Камерън, който каза, че Москва може да дестабилизира Румъния.

На въпрос дали Камерън е имал предвид непосредствен риск за Румъния, Бъсеску, цитиран от агенция Медиафакс, заяви, че той по-скоро е визирал "риск във времето". Държавният глава каза, че се радва на реакцията на Камерън, която би искал да види материализирана в "решенията, които ще вземем през септември на срещата на върха на НАТО в Уелс".

Траян Бъсеску заяви също, че Румъния подкрепя "укрепването на източния фланг като елемент на обезкуражаване" на Руската федерация и посочи, че това укрепване може да се изразява в "логистично разполагане, складове за боеприпаси и оръжия" и т.н.

По отношение на третия етап на санкциите срещу Русия Бъсеску заяви, че е "доволен", тъй като се затваря пътя за достъп на Русия и руските банки до капиталовите пазари, а секторите на отбраната и енергетиката започват да имат проблеми.

Що се отнася до възможна "заплаха с руския газ през зимата", Бъсеску каза, че не вярва това да стане, защото "руснаците губят страшно много".


Още по темата: общо новини по темата: 3212
22.03.2024 »
21.03.2024 »
20.03.2024 »
13.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
предишна страница [ 1/536 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 07.08.2014 г.
0
 
 
То преди две години и класа ми в училище ме намрази,значи наистина съм тъп !!!
Aнонимен
на 07.08.2014 г.
+1
 
 
Крайно време е Русия да влезе в НАТО!!Ако трябва в Брюксел да влезе!!!
Aнонимен
на 07.08.2014 г.
+1
 
 
филипсбуш-бушмен на който са дали продукт на филипс!пробвал да го яде-не става!затова се го заврял отзад и го осенила музата да пише за неща за които няма грам понятие!всъщност- извинявам се на бушмените,те са много по-умни от нашия буш!
+1
 
 
А самолета случаино отклонен от украинските диспечери извън гражданските коридори,после случаино снижен до обхвата на пво и боината авиация.Това би звучало приемливо за всеки ,не и за човек служил в пво на България:) Абе всеки лови рибки в нета,въпроса е кои му плаща стръвта Всички рибки плуват -само пържените не...
+1
 
 
А хамериканците колко пъти свирят на цигулката "мироопазване"?
-5
 
 
руска пво :) предназначение да сваля цивилни самолети летящи по гражданско направление :)
Aнонимен
на 06.08.2014 г.
-4
 
 
Русия ли е -не ми я хвалете !
+6
 
 
Вместо да натиснат Киев да прекрати военните действия, те тръбят за възможна руска военна намеса. А за съдбата на мирното население там не им пука. Лицемерие абсолютно.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Катастрофи в България
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: