Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Василев: Пеевски е само инструмент в сценарий за заличаване на дългове
Автор: Екип Ruse24.bg 15:05 / 21.07.2014Коментари (6)1030
© Ruse24.bg
"Въпреки че има разрив между Пеевски и мен, аз вярвам, че някои медии му отделиха твърде много време, за да се отклони вниманието от това, което наистина се случва в България. Вярвам, че Пеевски се използва като инструмент в по-голям сценарий, целящ да унищожи "Корпоративна търговска банка" АД, придобивайки активите й на цени под тяхната стойност, както и да заличи дълговете на определени хора."

Това заяви в интервю за Novinite.bg мажоритарният собственик на КТБ Цветан Василев. Той обяснява, че причината за разрива между него и Делян Пеевски е различната философия за това как трябва да се прави бизнес.

Банкерът коментира, че хората, които стоят зад атаките към КТБ, са "в брак по сметка". Според него това са хора, които се опитват да придобият изгодно активите на КТБ. Василев развива хипотеза, според която същите хора са планирали да предизвикат криза в цялата банкова система, като по този начин заличат всички свои дългове. Впоследствие обаче планът им е бил осуетен и те са се задоволили единствено с унищожението на КТБ и прикриването на дълговете си само в тази банка.

По думите му кабинетът е параван, а не инициатор за събитията около КТБ. Според Василев за случващото се има две възможни обяснения. Първото е, че правителството е било наясно с плана за унищожението на КТБ и е дало съгласието си за това.

"След като са осъзнали потенциалните последици от масови фалити на банки, което щеше да им струва политическата кариера, тъй като нито едно правителство не иска да остане в историята като кабинет, който не е могъл да предотврати сериозна финансова криза, те решиха да сведат щетите до КТБ, за чиято публична екзекуция първоначално са дали съгласие", подозира банкерът.

Според Василев вторият възможен вариант е компетентната част от служителите в БНБ да са възразили, като по този начин са предотвратили масова криза в банковата система.

Банкерът коментира, че БНБ е станала "царица в двойните и тройните стандарти". Като пример за това той изтъква различното отношение към КТБ и атакуваната по-късно Първа инвестиционна банка.

Василев заявява, че КТБ е "проектът на живота му" и отхвърля обвиненията, че банката не е била управлявана добре.
"БНБ заключи, че "Креди Агрикол България" ЕАД, която КТБ придоби на 12 юни тази година, е "добра банка", а КТБ е "лоша банка". Ако КТБ е "лоша банка", защо БНБ разреши придобиването? Защо добрата "Креди Агрикол България" ЕАД е на загуба в продължение на няколко години, а лошата КТБ е на печалба от 2001 г. насам?", пита Цветан Василев.

Той подчертава, че КТБ е останала ликвидна, дори след като от нея са изтеглени 1,2 млрд. лева, равняващи са не 20% от активите й.


Още по темата: общо новини по темата: 92
11.01.2018 »
16.08.2017 »
04.12.2016 »
13.04.2016 »
20.02.2016 »
11.10.2015 »
предишна страница [ 1/16 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Тази със заличаването на дълговете е трудно да стане! Даже и да се прехвърлят към държавна банка тя ще си вземе парите до стотинка, ако има ербап правителство и НС!
+2
 
 
Цветане, за кое правителство говориш - за сегашното или бъдещотото? Защото, аз специално не разбрах кое лице повече плюе по тебе. Боко, Серго или Делянчо. Всички са едно. Ако знаеш нещо повече и ако искаш всичко да излезе на яве - редно е да го кажеш с пълните имена, а не да овърташ. Достатъчно си на прицел. По-добре открий картите.
+4
 
 
Всичко са игри на Доган,изпълнявани от слугите му - от Пеевски,през БНБ,до правителството.Оплаши се мангала,че властта в ръцете на Василев става прекалено голяма,и организира тоя сценарий.Защо се демонстрира двоен стандарт??Щото Цеко Минев е послушен,а Василев му писна от боклуци ;)
-8
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
-5
 
 
Комунистическо турски или под общ знаменател ДС ебалници отивайте си гадове нещастни.Съсипахте всичко до което се докоснете бездарни мизерници.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: