Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
"Южен поток транспорт" получи руско разрешение за строеж на участъка на сушата
Автор: Екип Ruse24.bg 11:51 / 01.07.2014Коментари (0)874
©
Руското министерство на строителството и жилищно-комуналното стопанство издаде разрешение за строежа на руската част от морския газопровод «Южен поток». Съгласно разрешението «Южен поток транспорт» може да започне строителни дейности, свързани с проекта, на сушата в Русия. В съответствие със законовите процедури в страната, специално разрешително за полагане на тръбите в морския участък ще бъде издадено по-късно през настоящата година от Министерството на природните ресурси и екологията на Руската федерация.

Разрешенията за строеж следват одобрението, получено през март 2014 г., на Проектната документация, която включва и Оценката на въздействието върху околната среда (ОВОС) в Русия. Докладът за ОВОС бе резултат от обстойни проучвания и изследвания, проведени от руски и международни експерти и показа, че проектът няма да окаже значимо неблагоприятно въздействие върху околната среда. Тези заключения бяха потвърдени чрез съгласуването им от Федералната агенция по риболова, Комисията за държавна екологична експертиза и от Комисията по държавна експертиза.

Строителните дейности започват на сушата

Морският газопровод «Южен поток» ще се състои от четири тръбопровода с дължина 931 км, прекосяващи Черно море. На руския бряг «Южен поток транспорт» ще изгради наземните съоръжения и около 3 км подземен тръбопровод за връзка с преносната мрежа на «Газпром».

Полученото разрешение за строеж се отнася за всички сухоземни тръбопроводи и съоръжения и включва разрешение за изграждането на четири микротунела. Тунелите с диаметър около 2 м и дължина от 1 400 м ще позволят полагане на тръбите под брега без строителни дейности на повърхността.

Следвайки разрешението за строеж, «Южен поток транспорт» започна подготовката на строителните площадки и доставката на строителна механизация и оборудване. Компанията ще приложи и редица мерки за опазване на околната среда като преместване на защитени растителни и животински видове от местообитания, намиращи се в близост до зоната на строителството.

Полагането на тръбите в руски води е планирано да започне през ноември 2014 г., след като се получи разрешение за тази дейност от Министерството на природните ресурси и екологията. Очаква се първият тръбопровод да бъде готов за експлоатация до края на 2015 г.


Още по темата: общо новини по темата: 153
14.01.2021 »
01.01.2021 »
31.12.2020 »
16.11.2020 »
09.11.2020 »
26.07.2019 »
предишна страница [ 1/26 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: