Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Путин обеща пенсиите на жителите на Крим да се увеличат почти два пъти
Автор: Екип Ruse24.bg 16:49 / 19.03.2014Коментари (0)1131
©
Присъединяването на Крим и Севастопол не противоречи на основния руски закон, обяви Конституционният съд на Русия. Това дава възможност на Държавната Дума да гласува федерален закон, определящ статута на границите и названията на новите субекти в Руската федерация. Киев се споразумя с Русия за проверка на дислоцирането на руските войски по общата граница и разположи свои военни в Херсонска област.

Премиерът на Крим Сергей Аксьонов призова властите в Русия да обединят усилия за защитата на населението на Югоизточна Украйна. Според министър-председателя, цитиран от РИА "Новости", в тази част на Украйна има много руснаци, които с надежда очакват подкрепата на Крим в това трудно време.

Молбата на Аксьонов идва на фона на информацията, че до края на седмицата Държавната Дума на Русия ще гласува федерален закон, определящ статута на границите и названията на новите субекти в Руската федерация. Руските депутати ще ратифицират и международния договор за присъединяването на Крим и Севастопол към Русия. Новината бе оповестена от председателя на Държавната Дума Сергей Наришкин.

Договорът за присъединяването вече бе обявен за съответстващ на руския основен закон от Конституционния съд на Русия, предаде ИТАР-ТАСС. Така пътят към пълното приобщаване на Крим и Севастопол към Москва е открит, коментират анализатори.

Руският президент Владимир Путин обеща пенсиите на жителите на Крим да се увеличат почти два пъти, за да достигнат нивото в Русия. По думите му, всички граждани на Руската федерация трябва да бъдат третирани при еднакви условия, и то колкото се може по-бързо.

Междувременно украински военнослужещи са разположили военна техника в района на село Салково, Херсонска област, в близост до границата с Крим, съобщава "Обозревател". Това стана възможно, след като Киев се споразумя с Русия за проверка на дислоцирането на руските войски по общата граница. По-рано съветникът на украинския министър на отбраната Леонид Поляков заяви, че украинските военнослужещи няма да напуснат Крим.


Още по темата: общо новини по темата: 3212
22.03.2024 »
21.03.2024 »
20.03.2024 »
13.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
предишна страница [ 1/536 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Проблем с недостига и износа на лекарства
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Парламентарни избори 2024
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: