Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Полски кмет: Българите са цветнокожи
Автор: Екип Ruse24.bg 10:50 / 11.03.2014Коментари (25)6841
©
Теодор Кошарски
"Българи, румънци или някакви си там африканци ли ще ни диктуват тук, на стопаните на тези земи къде да застанат, как да застанат и те ли са тук господари? Не дай Боже да го пипнеш, веднага подозрения за расизъм и за неравноправно отношение!" Това пита в емоционално изказване пред сесия на местния съвет в полския град Ленчна кметът Теодор Кошарски. 

Градоначалникът направил изказването при обсъждане на правилата за търговия на градския пазар и за да посоли още манджата, казал, че общината няма да загуби нищо, "ако цветнокожите не дойдат да търгуват".

Кошарски бил записан с мобилен телефон от общинския съветник в Ленчна Себастиян Павлак по време на сесия в края на август 2013 година. Кметът обяснявал на съветниците защо трябва да бъдат променени начините на събиране на такси от двата градски пазара. Аргументирал се, че основният проблем за общината са чужденците, които се възползвали от досегашния режим, при който инкасаторите събират такса не за площ, а за щанд.

Кметът се пуснал като таен клиент и всеки понеделник посещавал пазарите, за да види каква е ситуацията. И докато разказвал наблюденията си, обяснил на съветниците, че ако не му вярват, може да повика инкасаторите да разкажат за всекидневните си пречки "с тези, така да се каже, търговци с по-тъмна кожа". Три минути по-късно в коментар за възможните последици, ако се ядосат търговците от България и Румъния и спрат да търгуват на пазара, Кошарски казва:

"Ако някаква част от тия, които идват да продават, а особено цветнокожите, ако не дойдат, общината няма да изгуби от това." 

Освен това цветнокожите българи и румънци бунтували и местните търговци.

"Аз какво, да ги милвам ли тези хора?" - продължава кметът. Буквално дни по-късно записът изтекъл и в града избухнал расистки скандал.

"Не знам дали са българи или румънци или казахи, само казвам, че са с по-тъмна кожа. Познавам по цвета на кожата, че не са поляци" - омотал се още Кошарски.

"Моите политически противници манипулираха изказването ми. То не беше насочено срещу българите" - коментира пред вчера кметът Теодор Кошарски.

"Казах, че трябва да има ред и порядък и всички, които идват тук, трябва да спазват нашите правила" - допълни кметът и добави, че ако на някого не му харесват местните порядки, може да си ходи.


Източник: в. "Монитор"






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Колко от Вас прочетоха статията, освен заглавието? Че изказването е неприлично, няма спор, но: - "Ако някаква част от тия, които идват да продават, а особено цветнокожите, ако не дойдат, общината няма да изгуби от това."
0
 
 
ХАХАХА,ми тои няма вид на по-бял,па и името му е балгарско, но цоммент :Д
0
 
 
Емилчо, сигурно ние измислихме тия наркотици, мафиоти и т.н. и т.н... "Европейците" са едни лицемери, които много обичат да ни изсушават главите с разни расистки тези как тук сме еди си какви, как те ще ни възпитат, покажат и научат на дрън-дрън, защото те са най-възвишеното творение на еволюцията-добри, хуманни, демократични и не ни питайте за огромните финансови корпорации и техните производни, господа черни, прости наркотрафиканти и крадци на портофейли!
0
 
 
Тоя ако говори за циганите, нищо грешно не сум видял да кайе. Лошото е че заради цигански номера, почнаха нас да буркат с тях. Щото докато е в БГ се пише РОМ ама като излезе в чуйбина всеки вийда "Булгаря" на паспорта, нали?
0
 
 
Вижда ми се доста мургав,има нещо гнило,не прилича на поляк.
Aнонимен
на 11.03.2014 г.
0
 
 
Дааа , главата му е червена.... Тапанар...
+1
 
 
"Моите политически противници манипулираха изказването ми. То не беше насочено срещу българите" - коментира пред вчера кметът Теодор Кошарски. "Казах, че трябва да има ред и порядък и всички, които идват тук, трябва да спазват нашите правила" - допълни кметът и добави, че ако на някого не му харесват местните порядки, може да си ходи. КОЕ НЕ ВИ Е ЯСНО ДРУГАРИ ТЪМНОКОЖИ С БЪЛГАРСКИ ПАСПОРТИ ... ???
Aнонимен
на 11.03.2014 г.
+2
 
 
Прав е човека. Каквото и да пишете помислете.... Ромите в България са роми или турци, така е и за последните, но като излязат в чужбина и казват ние сме българи,когато направят някоя беля тогава се бият в гърдите, че са българи, А иначе в България, като му кажеш българин се обижда....
-1
 
 
Еи умник затваря си устата аз мангал ли съм бе боклук вие гадни хитлеристи
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: