Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Съдия плаши с надигане на мюсюлманската общност: На натиск от феновете няма да се поддадем
Автор: Екип Ruse24.bg 09:48 / 19.02.2014Коментари (30)3873
©
Не е изключено съдии да се изплашат от натиска на улицата и по места да решат нещата така, че само и само мир да има. Това може да доведе до надигане на мюсюлманската общност, въпреки че досега не го е правила, заяви съдия Нели Куцкова.

Съюзът на съдиите осъжда натиска върху съда в Пловдив. В писмо, което разпространихме, ние накратко обясняваме как са се развивали нещата около вакъфските имоти, обяви Куцкова. "След като се освобождаваме от Турция у нас има мюсюлмански храмове. Тогава Фердинанд води преговори с Турция и подписва спогодба за имотите на мюсюлманското вероизповедание. Спогодбата е от 1909 година и включва три протокола. Държавата поема ангажимент да съхранява мюсюлманските храмове. След това през 1925 година се подписва Ангорската спогодба. Фактът, че на наша територия има мюсюлмански храмове, не е от вчера. По-късно - през 1997-а и от 2002-а, вече имаме закони, които регламентират собствеността на имотите - говорим за закон за вероизповеданията и закона за реституцията", обясни съдия Куцкова.

Попитана за действията на футболните фенове, които обещаха да следват датите на делата, съдия Куцкова обяви, че магистрати са се оплакали, че заради шума не могат да си вършат работата. "Не мога да поставя под общ знаменател хората, които чупят, и протестиращите. Ние, съдиите, прилагаме закона. Не може и не трябва да се повлияваме от външни фактори.

Източник: Нова ТВ


Още по темата: общо новини по темата: 10
03.07.2015 »
02.07.2015 »
15.05.2014 »
04.03.2014 »
25.02.2014 »
25.02.2014 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Тая леля Украйна ли иска?Паузата и действа зле или партийната и обремененост.
Veni, vidi, vici--Botev forever. Не е нужно да работиш в аптека, за да бъдеш заобиколен от капути!
на 19.02.2014 г.
+4
 
 
Като си помисля ,че тази скрофа и президент се канеше да стане ебахти и наглата смотана пачавра ,а ревеше като убиха свекърва и ,господ гледа и наказва още не е започнал ..
+2
 
 
Собствеността се доказва с документи, а не с некви изкуфели старци, които за две кила месо и кошница зарзават ще свидетелстват по каквато и да е поръчка.
+3
 
 
Ама коза с коза надупена - като има спогодба ,къде са парите от репарацийте от (турция) лихвите по тях и ........
+9
 
 
Мюсюлманските храмове са едно, а имотите са съвсем друго. Значи появяват се двама пенсионери, които помнели, че точно този имот, видиш ли - единственият незастроен около Съда, бил на Главното мюфтийство. Нямат документи, нямат НИЩО! Какви ангажименти, какви спогодби - пълни глупости. Изобщо не трябваше да се дава старт на делото, ако питате мен! Самият факт, че го направиха, говори, че за далаверата вече е "пито-платено". А далаверата има за цел: а) Провокиране на етническо напрежение за затягане на редиците преди избори; б) Завличане на апетитни имоти с цел кинти; Моят род е от Коджабунар. След балканската война са ни изгонили от къщите ни, заграбили са имотите ни, легенди се разказват за пътя между Дедеагач и Ивайловград, по който малцина са оцелели, за да се доберат до България. Имаме документи, имаме всичко - селото ще си ни върнат ли? Но това не е на дневен ред. Живеем в други времена. Проблемът не е българи срещу турци. Проблемът е, че родният политически "елит" не се свени да заплаши националната ни сигурност, за да си осигури парче от баницата. А повечето политици са си българи. На тях трябва да ни е яд. Защото те моделират и съда и външната политика и живота ни...
+7
 
 
Народее !!!!,,,, е казал АПОСТОЛА,,,, и колко сила има наистина в тази дума,,,, а какво правим ний днес,,,, Народее,,,, Народе е,ават се с нас отвсякъде.
+6
 
 
Я кажи сега теб не те ли повишиха наскоро?
+11
 
 
Коментирай това дърта к*во: Повечето от джамиите са построени върху християнски храмове и църкви! Друг е въпроса че те са постоени върху тракийски и римски такива. Но римската империя я няма, тракийските племена също. НО ЗАБЕЛЕЖИ- България още я има! и ще я има напук на предателите, мангалите и ДС. Българи и турци нямат проблеми, проблеми имат предателите и мангалите
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Заловиха рекордно количество хероин на Капитан "Андреево"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Крал Чарлз е болен от рак
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: