Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Криминализират зимното неподдържане на пътищата?
Автор: Екип Ruse24.bg 12:53 / 20.09.2012Коментари (12)1828
© Ruse24.bg
Зимното неподдържане на пътищата да се криминализира и фирмите имащи договор с държавата да носят наказателна отговорност. За това настояват от министерството на регионалното развитие и агенция "Пътна инфраструктура" преди началото на новия зимен сезон, предаде репортер на Burgas24.bg.

Тази година проверката за готовността на фирмите, ангажирани с поддържането на републиканската пътна мрежа ще се проверява от експерти на две министерства - на Регионалното развитие и на Вътрешните работи. Първото, за което ще се следи в започналите вече проверки са наличните количества пясък, сол, луга и техника. Двете министерства за пръв път ще проверяват не само договорите, но и на място поддържащите пътищата фирми. Министърът на Регионалното развитие Лиляна Павлова уточни: "да направим сравнение между фирмите, договорите, които имат с държавата поддържащите фирми и тези, които имат с общините, защото какво се оказва? - имахме примери миналата зима в една пернишка област, една фирма е кандидатствала при нас с определен брой машини, материали, луга, пясък и така нататък и се оказва, че тя със същите тези фирми, работници и материали е кандидатствала и е получила договор за поддържане на общинските пътища".

При наличие на такива фирми договорите ще бъдат незабавно прекратявани. Резултатите от проверките ще бъдат обобщени в края на октомври. От своя страна инж. Лазар Лазаров - директор Агенция "Пътна Инфраструктура" бе категоричен, че: " отдавна апелирам, че зимното неподдържане на пътищата трябва да стане престъпление, за което да е носи наказателна отговорност, тъй като все пак пътищата са стратегически обекти и затварянето на един път води до огромни загуби , до проблеми изобщо на цялата страна и на икономиката"

За първа зима ще бъдат поставени снегозащитни съоръжения в участъка Карнобат-Бургас от магистрала Тракия, за да бъде избегнато затварянето и при най-малкото количество паднал сняг и да бъде наричана от шофьорите "Лятна магистрала". За да не се крадат щитовете, тази година ще бъдат от стъклопласт.


Още по темата: общо новини по темата: 117
19.09.2023 »
05.07.2023 »
28.06.2023 »
12.10.2022 »
23.08.2022 »
21.08.2022 »
предишна страница [ 1/20 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Когато почнат да плащат навреме, тогава да криминализират ! Смешници ... парите от зимното почистване ги плащат март месец, а фирмите концесионери плащат декември на следващата година на фирмите изпълнители ... т.е. Ако ти имаш ХХХ брой машини и чистиш пътищата, ще ти платят не тази година а края на следващата ... И от къде да вземеш 10-20-30 000 лв за нафта ? т.е. държавата и фирмите концесионери ползват Безлихвен кредит на гърба на фирмите изпълнители .... ама това на вас не Ви е ясно ... щото не сте се занимавали с тези неща ...
+3
 
 
Да криминализират и бездействието на служителите от АПИ - липса на маркировка, кратерите по пътищата, движението на циганските калуци по винетните пътища и отказът на полицай да състави акт на такива служители!
Aнонимен
на 20.09.2012 г.
0
 
 
втобусите за всички крайморски градове вече ще тръгват от автогара "Запад", а не от "Юг", както беше досега. В зоната на автогара "Запад" започва изграждането на нов "Интер сити терминал", пише в. "Черноморски фар", цитирайки кмета Димитър Николов. Терминалът ще бъде свързващо звено и за градския, и за извънградския транспорт. Той ще поеме изцяло обслужването на Южното Черноморие - от Слънчев бряг до Царево и общините западно от Бургас. Предстои изграждането и на един нов виадукт - мостово съоръжение, което ще скъси разстоянието между "Меден рудник" и Бургас и ще бъде алтернатива на крайбрежната улица "Иван Вазов". Мостът ще осигури достъпа на бързите автобусни линии до централна градска част. На този етап вървят замерванията и се очакват анализите на ангажираната фирма. Бургаският проект за Интегриран градски транспорт е пилотен за България. Вече е избрана фирма, която ще достави 67 чисто нови еко автобуси за градския транспорт в Бургас - полската Solaris Bus & Coach. Кметът на Бургас допълни, че на територията на черноморската община ще се дава пълно предимство на всички видове екологичен транспорт. Така например ще бъдат насърчавани собствениците на електромобили - те ще могат да паркират напълно безплатно на синята зона и на всички общински паркинги.
на 20.09.2012 г.
+3
 
 
А лятното неподдържане няма ли да го криминализират.Че банкетите са замязали на джунгла.
+3
 
 
Да вземат да криминализират и шофирането с летни гуми през зимата.Голяма част от автомобилите карат с едни и същи гуми и зиме и лете , най често втора употреба пределно износени.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Проблем с недостига и износа на лекарства
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: