Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Губернаторът призова за активност в кампанията "Да изчистим България за един ден"
Автор: Екип Ruse24.bg 15:12 / 05.01.2012Коментари (0)722
"Убеден съм, че в това начинание бихме могли да разчитаме както на гражданите, така и на териториалните звена на държавни структури, на общините и не на последно място на неправителствените организации! Всички ние искаме града и региона ни да бъдат по-чисти и красиви и се присъединихме към кампанията с пълното съзнание, че това зависи най-вече от нас - жителите на града и областта". Това заяви днес областният управител Стефко Бурджиев при откриването на срещата, на която беше представена кампанията "Да изчистим България за един ден!". 

На презентацията присъстваха кметове и представители на общините от областта, както и председателите на общинските съвети от региона. Поканени бяха и ръководители на териториални звена на държавни структури, директори на детски домове и представители на неправителствени организации.

Резултатите от първия етап на кампанията "Да изчистим България за един ден" бяха представени от мениджъра на проекта Мария Лазарова. По време на презентацията стана ясно, че на електронната карта на кампанията вече са отбелязани над 2 000 незаконни сметища и замърсени местности в цялата страна. Близо 2 500 са зрителите на медиата, заявили готовност да се включат в инициативата. Партньори в кампанията вече са както всички областни администрации, така и Министерството на образованието, младежта и науката. Водят се преговори за сътрудничество и с Министерството на отбраната, Министерството на правосъдието и Министерството на регионалното развитие и благоустройството. 

Към инициативата ще се присъедини и голяма верига бензиностанции, която ще предостави ваучери за гориво. То ще се използва за транспорт на хора, които биха искали да се включат в почистването на по-отдалечени от града местности. 

Мария Лазарова обясни, че идеята е на 12 май в България да се реализират 264 акции във всички общини. Цели се хората да бъдат мобилизирани не само за един ден, а да се промени съзнанието им по отношение опазването на чистотата. 

Кампанията "Да изчистим България за един ден" е част от световната инициатива "Let's do it, world!". В нея в периода от март до септември 2012 г. ще се включат над 100 държави от целия свят.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: