Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Синдикатите плашат: Стачката може и да не е мирна
Автор: Екип Ruse24.bg 10:36 / 26.11.2011Коментари (9)1589
© Plovdiv24.bg
Синдикатите отправиха предупреждение към властта, че стачката в БДЖ може да "прерасне във форми, които няма да бъдат никак мирни". Това обяви президентът на КНСБ Пламен Димитров на Централна гара в София, където в 8,00 часа започна вторият ден от безсрочните железничарски протести. Той обаче не уточни какво точно има предвид.

"Ако арогантният подход на тези, които стоят срещу нас, не се промени още няколко дни, може стачката да не продължи в нормалния законов ред - допълни Димитров. - Информирали сме всички международни синдикални организации, в петък следобед сме поканили на среща посланиците от Г8 и Европейската тройка. Получи се потвърждение лично от посланика на САЩ Джеймс Уорлик, че ще присъства на тази среща, за да ги запознаем какво искаме, дали има алтернатива, дали стачката има цел и можем ли да стигнем до някакви решения или ще взривим държавата".

От Централна гара в петък сутринта не е потеглил нито един влак по разписание, заявиха от КНСБ. По тяхна информация стачкуват железничарите в Русе, Горна Оряховица, Стара Загора, както и в Бургас, където в първия ден от протестите не спряха работа.

Димитров каза още, че вече са предприети мерки срещу натиска, който бил налаган на служителите на БДЖ. "Дали сме конкретни случаи в съда и прокуратурата с искане за разследване, подали сме сигнали до Главната инспекция по труда за локаута, който е непозволен и е забранен от закона, и сме поискали Изпълнителна агенция "Железопътна администрация" да се произнесе за това нарушават ли се наредбите в БДЖ за безопасност на движението. За нас има такива нарушения", каза още синдикалистът.

Той даде пример с това, че преди да започне стачката, на 60 гари в цялата страна хора, които не е трябвало да бъдат на работа, са били извикани да дойдат - някои от тях без правоспособност и без съответните знания и умения. По думите му това излага на риск живота на пътниците и товарите на фирмите, които се доверяват на БДЖ.

"Исканията ни отдавна са ясни. На национално равнище трябва да има отговорност и министърът на транспорта трябва да разпореди на управляващите дружеството да не се правят на мушмороци, а да седнат на масата на преговорите и да чуят какво искат стачните комитети", коментира още Димитров и добави, че има предвид шефовете на БДЖ Йордан Недев и Владимир Владимиров.

"Не може да искаме да бъдат спрени 150 влака, без да има диалог с местната власт. В четвъртък дойдоха новите кметове, избрани от хората, в петък им казват, че няма да имат с какво да ходят на работа техните съграждани, без да ги пита никой. Това са влакове, с които хората, които живеят на 20-30 км от големия град, отиват на работа всяка сутрин", каза Димитров.

Източник: агенция "Фокус"


Още по темата: общо новини по темата: 204
28.03.2024 »
08.03.2024 »
23.02.2024 »
17.02.2024 »
26.01.2024 »
05.01.2024 »
предишна страница [ 1/34 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 26.11.2011 г.
-1
 
 
Всички гласували за гербчето в БДЖенцето да останат без работа. Този прост народ си го заслужава.
-2
 
 
Да бе,може и да не е мирна! И каква ще е тогава,ако не мирна? Аман от тапази в тая държава!!!
+1
 
 
всички трябва да се обединим земеделци ,пенсионери,работници,и да стачкува ме по оделно нищо няма да стане,времи мо еда се събудим какво отова че стчкиката е не закона ,те като крадът законо ли е
0
 
 
Ми а дано не е, щото мирни стачки вече 20 години нищо не постигат.
Aнонимен
на 26.11.2011 г.
-2
 
 
Какво е това подстрекателство-няма да е мирна стачка.Който прави такива изказвания и подстрекава към размирици-арест и по бързото производство.Как пребиха децата ни заради протестите за Катуница,а сега лоясалите профлидери да са недосегаеми.Ако Цецо си е на мястото,да прилага закона еднакво за всички.Долу дебелите профсъюзи.
Aнонимен
на 26.11.2011 г.
+1
 
 
ох не вярвайте на синдикатите те много лъжат сега са с вас а след това вие бес работа а те на готини постове това вече съм го преживял
Aнонимен
на 26.11.2011 г.
-2
 
 
А момченце може ли да те питам една работа???Защо преди месец като бяха изборите,никой не споменаваше думата съкращения или вдигане на възрастта за пенсиониране:)))Интересно а???
0
 
 
Интересно,е че никои не защитава народа а онези които му дават гръб. За пореден път ми мисля,че синдикатите следват предварително начертан план за да направят,така че хората да си отидат боси и гладни от БДЖ.Къде по-хубав сценарий от това да насъскаш хората,да ги изгониш и след това да не дадеш една стотинка.Всичко е съгласувано с правителството.Никога никъде не са защитавани обикновените хора.Защо администрацията мълчи,а стачкуват обикновените хора.Нали същата тази върхушка окраде БДЖ.Много ясно,че парите са в тях и те си плащат да бъдят чисти като агънца.Както Доган си даде парите на Борисов и нищо не му се случи и тук сценарият е същия.
Aнонимен
на 26.11.2011 г.
-2
 
 
Така ще е, да бяхте мислили преди един месец. Мизерията сега започва. Единствената държава която протестира един месец след избори.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Санирането на сградите
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: