Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (2)
Дунав с най-лека програма от топ 3 в "Б" групата
Автор: Екип Ruse24.bg 13:47 / 29.04.2010Коментари (12)4180
© Ruse24.bg
Дунав може би има най-лесната програма до края на шампионата в Източната "Б" група. Русенци обаче стартират последните 3 кръга от най-неудобна позиция - те са на точка зад Несебър и на две пред Калиакра, които обаче ще играят един мач повече. В момента Дунав са с 52 точки и до края имат два мача - домакинство с хита Любимец и домакинство на Светкавица. В предпоследния кръг русенци почиват. Двете победи са задължителни, които ще осигурят на тима актив от 58 точки в края на първенството.

Несебър, които също ще играят два мача до края, са домакини на ЧерноморецПоморие този уикенд. "Акулите" на Петър Хубчев направиха фурор в Купата на България, като достигнаха финала, а откраднаха и доста точки от отборите в челото на "Б" групата. Именно участието на финала обаче може да се окаже неприятно за Дунав - поморийци може да се пазят в мача с Несебър и да им дадат леко победата. В предпоследния кръг Несебър, също като Дунав, имат мач с Любимец, но ще гостуват. Много е вероятно в някой от тези срещи Несебър да загуби точки. С актив от 53 точки в момента, Несебър е достатъчно да сгреши веднъж - един от двата мача да завърши наравно, за да приключи сезона с 57 точки, за да завършат Дунав пред тях(при две победи).

Калиакра са с 50 точки. До края обаче те имат 3 срещи и могат да съберат максимален актив от 59 точки. В началото те са домакини на аутсайдера Добруджа. В предпоследния кръг е най-тежкият двубой на каварненци - гостуване на Спартак Пловдив. Пловдивските "гладиатори" са се доказали, че могат да победят всеки, стига да имат желание за игра. Надеждите на Дунав са именно там Калиакра да загуби точки и така също да остане с по-малко от 58 точки накрая. В последния кръг Калиакра играе с Миньор Раднево у дома, като едва ли ще допуснат грешка.

При равенство в точките се гледат директните двубои. Дунав имат предимство срещу Калиакра, след като в Русе срещата завърши 2:2, но в Каварна русенци биха с 3:1. Срещу Несебър обаче "драконите" са с негативен баланс - две загуби у дома с 1:3 и като гост с 0:2. Калиакра пък имат предимство пред Несебър след 1:0 в Каварна и 1:1. При равенство и между трите отбора се прави общо класиране, според което Несебър ще са първи(имат 7 точки - 6 точки от две победи над Дунав и 1 точка от домакинството на Калиакра), Калиакра втори(с 5 точки - победа у дома над Несебър и две равенства - като гост на Несебър и като гост на Дунав), а Дунав - трети(с 4 точки - победа като гост и равен у дома с Калиакра, и две загуби от Несебър).






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Как свърши мача с Любимец?Да ви е честита А групата.
0
 
 
Не слушай онзи дето те подвежда. Това си е стадионът в Русе. За отбор от "Б" група си е направо "Уембли". Иначе информационното табло е тотална атракция. Долу горе от времето на прокопаването на Хаимбоаз. жестоко. Иначе теренът е отличен. не съм русенец, но есента ходих да гледам там Поморие и видях с очите си. не му е нужно много. със сигурност е по-долбър от някои ов "А" група. А от "Лаута4 сие "Бернабеу"...
0
 
 
ruse-fen,питаш къде е БОТЕВ?Ще разбереш на есен,ако не влезнете в А гр.,макар че ви пожелавам завръщане в елита.Хайде със здраве.
0
 
 
Виж какво ПАПАЩ БУБИ, за тези години тук всичко е било честно за разлика от локо с чужд лиценз и ботев - той каде е че не знам?!? Там май всички сте е*алници, не само майка ти с 70 човека на опашка...
0
 
 
Какво не е виждало едно 18 годишно дете? Дунав в А група. Отишъл един русе-фен при господ и го попитал: Боже кога Дунав Русе ще влезе в А група? Господ се натъжил,разплакал се и казал: -Жалко,че няма да доживея до тогава.
+1
 
 
А на тоя лайняр диоп само мога да му кажа да Папа Бубата както майка му го прави на малко по вече от 67 човека, а останалите 150 000 от Русе плюят върху нея
0
 
 
Вярно,че не били 3 мача - 2 били.А като гледам снимката над статията наистина са повече от 36 човека,може би са около 67. Домакинството на Любимец го виждам 2ка нещо като 1:3 или 0:3 и Светкавица като ви пусне няколко светкавици и аидеееее.....
0
 
 
Дано на Дунав и трите мача им ги дадат служебно иначе трябва да ги закрият.То не че на някой ще му липсва такъв смотан отбор с 36 човека публика.Скоро започва каменица фен купа да регистрират Дунав там,може и до полуфинал да стигнат.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Вижте отново победата на Димитров над Алкарас в последния им двубой
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: