Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
Берое 07 нанесе второ поражение на Дунав
Автор: Екип Ruse24.bg 11:29 / 09.02.2010Коментари (4)1966
© Ruse24.bg
Старозагорският Берое 07 изстрада тежък успех с 89-87 срещу лидера в Националната баскетболна лига при жените Дунав Еконт (Русе). Успехът беше шести от началото на шампионата за ″зелено-белите″, които остават в борбата за третото място в редовния сезон. Поражението пък беше едва второ за Дунав Еконт, но въпреки това те остават начело в класирането на лигата. Това е така, тъй като в мачовете си срещу Лукойл Нефтохимик русенки имат по-добро точково съотношение.

Победата на Берое 07 дойде в отсъствие на две от основните състезателки на тима - Ани Римпова и Катя Кордова. Това принуди старши треньорът на „зелените" Стефан Михайлов да започне с интересна стартова петица, след като за пръв път от началото на сезона на полето едновременно бяха Златина Калоферова и Латаша Байърс. Това донякъде изненада гостенките от Русе и старозагорки набързо дръпнаха със 7-2. ″Зелено-белите″ спокойно поддържаха аванс от 3-5 точки до 7-ата минута, в която при 15-10 за Берое 07 наставникът на Дунав взе таймаут. 2 поредни успешни атаки на Ануфриенка намалиха изоставането на русенки само на точка и на свой ред Михайлов поиска прекъсване минута и половина преди края на частта. Това обаче не спря устрема на съперника и след 10 минути Дунав вече водеше с 19-17.

Байърс изравни, но със серия от 7-2 гостенките поведоха с 26-21 и в следващите 6 минути заралийки така и не съумяха да се приближат на по-малко от 3 точки от лидерките в шампионата. В 18-ата минута Петя Джамбазка вкара кош с фаул и намали на 40-43, а веднага след това и Златина Калоферова отбеляза 2 точки за 42-43 при бърза контраатака на старозагорки, 1:23 минути преди почивката. Зорница Костова беше точна след таймаута на нейния треньор, а до края на полувремето за Дунав се разписа и Наталия Топалова. Доли Цанкова обаче се възползва от асистенция на Калоферова и оформи резултат от 44-47 за русенския тим преди началото на третата четвърт.

Тя започна по страхотен начин за домакините, които само за 2 минути вкараха 7 безответни точки в противниковия кош и излязоха напред с 51-47. Американката Алън върна бърз кош, преди Байърс и тройка на Джамбазка да добавят още 3 точки аванс на Берое 07 при 56-49. Носителките на Купата на България се посъбудиха и 3:48 минути преди края на частта изравниха за 60-60. В заключителните моменти преди сирената за край на третата част обаче беройки бяха с класа над опонентките си и вкараха цели 12 точки срещу едва 4 на отбора от Русе.

Решителната последна четвърт започна с 4 точки за гостенките, които стопиха пасива си наполовина. Златина Калоферова не сгреши при 2 опита от наказателната линия и пак внесе спокойствие в беройските редици. Старозагорки дори увеличиха преднината си на 9 точки в средата на частта - 80-71, а след това и 82-73, преди момичетата на Георги Божков да се активизират и да се върнат в мача при 83-79. Последваха няколко ялови домакински нападения, които бяха наказани от тройка на Даниела Петева, доближила Дунав само на точка от Берое 07. Латаша Байърс също беше безпощадна от далечна дистанция и резултатът стана 87-82. 3-точковата серия беше продължена от Петева, която направи интригата още по-голяма при 87-85 за домакините. Петя Джамбазка реализира последния кош за тима, а Шаръл Алън само оформи крайното 89-87. В последната атака Берое разигра топката, но няколко секунди преди края Латаша Байърс сбърка и подари топката на съперника. За съжаление на гостенките и за радост на публиката в залата русенки не можаха да организират атака на коша във времето и загубиха за втори път този сезон.

Над всички в мача блестеше Латаша Байърс, която беше най-полезна за победителките с 26 точки и 12 борби. Капитанката Ралица Нанева също даде много от себе си и завърши със 17 пункта, а на много високо ниво се представи и Петя Джамбазка, реализирала 22 точки.

Даниел Бъргин вкара 24 за Дунав, 2 по-малко добави Наталия Ануфриенка, а с 10 остана Наталия Топалова.

Източник: bulgarianbasket.com






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Така.....Стоях и се чудех,защо златните момичета на града се завърнаха от Стара Загора,прославяйки града ни,печелейки купата и никой не коментира проявата???? Чак ми доскуча! Сега обаче,не щеш ли в сайта ни и коментарии от заралии.....????? Много сте вещ,бе мили ми господине.Или ,,от Стара Загора съм..,, Ви прави достатъчно близък и достоен??? Нима? Аз сега ще Ви река, РЪКОВОДСТВОТО НА БЕРОЕ НЕ ПОЖЕЛА ДА ОТСРОЧИ МАЧА,НИТО ЗА ВТОРНИК,НИТО ЗА КОЙТО И ДА БИЛО ДЕН!!!!! Имах удоволствието да бъда в барчето на зала Дунав,преди тръгването на момичетата.Станах свидетел на разговорите и съпреживях ситуацията. Малка подробност от ,,кухнята,, Г-н Мениджъра на Берое,след гръмката си победа за домакинство на Купата,все още не се е разплатил за поетите в офертата си ангажименти! Така се печели домакинство.....Къде бяха критикарите,тогава? Ще Ви кажа-на топло!!!!! Успех в понеделник,момичета!
+1
 
 
възползвахасе от умората на нашите защо от берое не искаха да отлагат ма4а защото знаеха 4е ще могат да бият един изморен от път отбор това е неспортменско
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Нургюл Салимова изпусна победа, но намали разликата с първата на Турнира на претендентките
Григор Димитров може да стане част от Топ 8 в световния тенис
Нургюл Салимова с реми в Турнира на претендентките за шахматната корона
Сакраменто и Везенков се отдалечават от директна промоция за плейофите в NBA
Невиждана драма! Григор Димитров загуби от финалиста в Монте Карло
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: