Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Русенци споделят опит и идеи от света в музея
Автор: Екип Ruse24.bg 08:56 / 03.02.2010Коментари (0)778
© Ruse24.bg
Форумът „Пътуване от А до Я" с водещ Мира Душкова стартира в Регионален исторически музей - Русе. Инициативата на сдружение „Приятели на музея - Русе" ще представя погледа на известни русенци към близки и далечни страни, като си поставя за цел да създаде формат, в който русенци да могат да споделят своя чуждестранен опит и да обменят гледни точки и идеи.

На 4 февруари /четвъртък/, от 18:00 часа в зала „Русе" на Музея (пл. „Ал. Батенберг" 3) ще се проведе първото издание от форума „Пътуване от А до Я". Гост на премиерната среща ще бъде русенският художник Валентин Георгиев. Той ще представи пред публика опита, който е събрал в Италия, Полша, Чехия и Холандия по време на участието си в международни форуми за карикатура и живопис. Само през изминалата 2009 г. творчеството на артиста е отличено с 28 национални и международни награди.

Креативният форум-пътешествие ще се провежда веднъж месечно, като гостите ще бъдат разнообразни: от отделни личности-експерти в различни области и хора на изкуството, до цели формации, представящи творчеството си в Европа и по света.

Според инициаторът и водещ на форума Мира Душкова най-ценното в срещите ще бъдат субективните истории, представеният съвсем необективно личен опит от събеседници, с които публиката ще може спонтанно, неформално да разговаря. Според нея именно пъзелът от всички разкази, които форумът ще събере, ще позволи на участниците в срещите да изградят своя собствена, обективна представа за светогледа на русенеца.

Форъмът „Пътуване от А до Я" е втората поред инициатива, с която поетесата Мира Душкова се ангажира в рамките на сдружение „Приятели на музея-Русе", след като през месец май 2009 г. по нейна идея се осъществи проектът „Графити vs. витрини" в рамките на международната иницитаива „Нощ на музеите".







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: