Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
15 деца от КСУДС се включиха в приключенски лагер в Тетевен
Автор: Екип Ruse24.bg 10:56 / 08.09.2009Коментари (0)810
©
Приключенски лагер с група деца, клиенти на Комплекса за социални услуги за деца и семейства се проведе в Тетевен от 4 до 7 септември. Групата включваше 15 деца и младежи на възраст от 8 до 18 години, като част от тях бяха със специални образователни потребности. Повече от децата за първи път се разделяха с родителите и близките си.

Основната идея на екипа организатори от комплекса бе да създадат условия за обогатяване на знанията на децата и да се разшири техния кръгозор - да видят и опознаят нови места в България, да се приобщят към темите за опазване на околната среда, както и да се насърчи двигателната им активност.
Децата имаха възможност да посетят и да се запознаят с историята на Гложенския манастир. Те бяха силно впечатлени от чудотворната икона на Свети Георги, а така също и от скривалището на Васил Левски в манастира.

Приключенията продължиха и на следващия ден, когато всички без значение на пол и възраст, имаха уникалния шанс да преодолеят страховете си и да изпробват своята издръжливост в парк за приключения "Адреналин". Имаше и много игри: "Следовател", състезания с екипен характер, също и посещения на забележителностите в гр. Тетевен, посещение на покрития мост на Колю Фичето в гр. Ловеч, както и много други забавления, които им бяха подготвили ръководителите на лагера. Финалът се постави с "Вечер на Таланта", който представи цяла палитра от емоции, чувства, въображение, творчество по начин, типичен за децата - шумен и непосредствен. Всички участници получиха подаръци и грамоти за проявен приключенски дух.

Участниците в лагера имаха възможност да експериментират, да поемат отговорности, да проявяват гъвкавост при вземане на решения. Бяха ангажирани интелектуално, емоционално, социално и физически. Научиха нови неща чрез практиката. Всички деца намериха в себе си нови положителни качества и заложби, за които не са и подозирали. В атмосферата на сигурност, подкрепа и разбирателство те се научиха да споделят мисли, чувства и изграждат ново позитивно отношение към света около тях и към самите себе си.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Катастрофи в България
Бум на коклюш в България
Закупуване на самолети F-16
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: